Skip to content

Uvjeti korištenja

Pristup ovoj mrežnoj stranici i korištenje ovdje sadržanih materijala i podataka podliježu niže navedenim uvjetima te važećim zakonskim i podzakonskim propisima. Svaki daljnji pristup i pretraživanje sadržaja smatrat će se bezuvjetnim pristankom na navedene uvjete korištenja danim bez ograničenja kojim se stavljaju izvan snage svi prijašnji uvjeti o korištenju ove mrežne stranice sklopljeni između korisnika i JGL d.d. Podaci o lijekovima i medicinskim proizvodima koje JGL d.d. objavljuje na ovim mrežnim stranicama služe isključivo kao opće informacije. Mnogi od navedenih lijekova i medicinskih proizvoda dostupni su isključivo uz recept koji je izdao liječnik ili drugi kvalificirani zdravstveni radnik.

Podaci o lijekovima i medicinskim proizvodima ne iznose se u svrhu davanja potpune medicinske informacije ili upute o korištenju pojedinih proizvoda. Za savjet o svakom konkretnom zdravstvenom problemu obratite se izravno svojem liječniku ili nadležnom zdravstvenom radniku. JGL d.d. ne postavlja dijagnozu niti daje osobne medicinske savjete o bolesti i načinu liječenja. Za potpunu medicinsku informaciju o lijekovima koji se izdaju na recept obratite se liječniku koji skrbi o vašem zdravlju ili drugom kvalificiranom zdravstvenom radniku. Sadržaj upute o lijeku može se razlikovati u pojedinim državama. Preporuka jest da se pacijenti, liječnici i ostali zdravstveni radnici za specifične informacije i upute u svezi s proizvodima koji su registrirani u njihovoj zemlji obrate izravno lokalnim medicinskim ustanovama i tijelima koja izdaju odobrenje za stavljanje lijekova i medicinskih proizvoda u promet. Nadalje, važeći zakonski i podzakonski propisi u mnogim državama ograničavaju (ili potpuno zabranjuju) mogućnost da JGL d.d. osigura informacije i/ili izravno odgovori na upite pacijenata o lijekovima koji se izdaju na liječnički recept. Međutim, JGL d.d. će sukladno važećim lokalnim propisima osigurati tražene informacije i/ili izravno odgovoriti na upite kvalificiranih zdravstvenih radnika.

Korisnici mogu slobodno pretraživati ove mrežne stranice, ali se na njima objavljeni sadržaji – uključujući tekst, slike, zvučne i videozapise („informacije“) – smiju pretraživati, preuzimati ili koristiti samo za nekomercijalne i osobne potrebe. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija, distribucija, promjena, prenošenje ili upotreba u komercijalne svrhe dopušteni su samo uz izričito pismeno odobrenje tvrtke JGL d.d. Preuzimanje sadržaja dopušteno je samo uz zadržavanje i isticanje obavijesti o autorskim pravima, odnosno upozorenja o drugim pravima intelektualnog vlasništva kojim raspolaže društvo JGL d.d. ili treće osobe. Bilo koji sadržaj na ovim stranicama zaštićen je – osim ako nije drugačije navedeno – autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva pa je svako korištenje koje odstupa od ovih pravnih uvjeta korištenja dopušteno samo uz prethodno pismeno odobrenje društva JGL d.d. JGL d.d. ovime isključuje svaku zakonsku odgovornost za kršenje autorskih prava koje bi moglo proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja nad kojima postoji autorsko pravo trećih osoba koje nisu povezane s tvrtkom JGL d.d. Osim prethodno navedenog ograničenog prava korištenja, podrazumijeva se da pristupom ovim stranicama korisnici ne stječu nikakva autorska ili druga prava korištenjem sadržaja zaštićenih autorskim pravima u vlasništvu tvrtke JGL d.d. ili trećih osoba.

Svi nazivi proizvoda objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su žigovi u vlasništvu tvrtke JGL d.d. i/ili trećih osoba. Na ovim stranicama mogu biti objavljene i informacije o patentima, tehnološkim postupcima, proizvodima, procesima, zatim zaštićeni povjerljivi podaci te informacije o drugim pravima intelektualnog vlasništva tvrtke JGL d.d. ili trećih osoba. Podrazumijeva se da pristupom ovim stranicama korisnici ne stječu prava korištenja žigova, patenata, poslovnih tajni, tehnoloških postupaka, podataka o proizvodima, procesima te ostalog intelektualnog vlasništva društva JGL d.d. ili trećih osoba.

Iako JGL d.d. poduzima odgovarajuće mjere kako bi sve objavljene informacije bile točne i ažurne, moguće su tehničke nepreciznosti i tiskarske greške. JGL d.d. pridržava pravo izmjene, ispravka/dopune objavljenih informacija o proizvodima i uslugama u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave. JGL d.d. ne daje jamstvo za pravo prigovora na točnost informacija. JGL d.d. ne preuzima nikakvu pravnu odgovornost za pogreške ili propuste u sadržaju ovih stranica. JGL d.d. ne daje jamstvo za točnost, potpunost ili korisnost objavljenih informacija. Korisnik izričito prihvaća korištenje ovih stranica na vlastitu odgovornost. Ni JGL d.d. ni njegova povezana društva neće odgovarati za izravnu, slučajnu, posljedičnu, neizravnu ili kaznenu odgovornost koja bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih stranica, odnosno zbog bilo kakve pogreške ili propusta u sadržaju. JGL d.d. ne jamči da ove stranice ne sadrže viruse i ne preuzima nikakvu pravnu odgovornost za štete u računalnim sustavima ili drugom vlasništvu korisnika nastale kao rezultat pristupa i korištenja ovih mrežnih stranica i pohranjenih sadržaja, odnosno kao rezultat preuzimanja sadržaja. JGL d.d. pridržava pravo da u svako vrijeme, bez prethodne najave i bez ikakve odgovornosti ukine ove mrežne stranice.

Osim informacija koje su definirane uvjetima zaštite osobnih podataka, za svaku korisničku poruku ili sadržaj zaprimljen elektroničkim putem ili na drugi način, uključujući podatke, upite, komentare, prijedloge ili slično smatrat će se da ne predstavljaju povjerljive niti zaštićene podatke te da pošiljatelj nad njima nema autorsko pravo. Svi zaprimljeni sadržaji korisnika postaju vlasništvo tvrtke JGL d.d. i njegovih povezanih društava i mogu se koristiti u bilo koju svrhu koja uključuje, ali nije ograničena na reproduciranje, preuzimanje, distribuiranje trećim osobama, objavljivanje, emitiranje ili postavljanje na mrežne stranice. Nadalje, JGL d.d. pridržava pravo koristiti, bez ikakve naknade, sve ideje, koncepte, znanja vezana za procedure i sve tehnike sadržane u porukama korisnika u bilo koju svrhu koja uključuje, ali nije ograničena na razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda uz pomoć informacija sadržanih u takvim porukama.

Informacije i sadržaji koji se nalaze na ovim mrežnim stranicama ne mogu se smatrati ponudom ili pozivom na kupnju ili ulaganje u bilo koju drugu imovinu ili pravo.

JGL d.d. nije upoznat sa sadržajem na mrežnim stranicama trećih osoba koje sadrže poveznice na ove stranice te ne preuzima nikakvu odgovornost za te sadržaje niti za sadržaje bilo kojih drugih povezanih stranica. Korisnici koji to žele mogu se povezati samo s početnom stranicom tvrtke JGL d.d. Korisnici se ne mogu povezati ni s jednom drugom stranicom bez prethodnog pismenog odobrenja tvrtke JGL d.d. Korištenje i navođenje ovdje pohranjenoga sadržaja ili dijela sadržaja na mrežnim stranicama trećih osoba dopušteno je isključivo uz prethodno pismeno odobrenje tvrtke JGL d.d.

Zbog potreba korisnika ove mrežne stranice mogu sadržavati poveznice na mrežne stranice trećih osoba. Uvjeti korištenja sadržaja mrežnih stranica i politika zaštite osobnih podataka trećih osoba mogu se razlikovati od uvjeta korištenja osobnih podataka tvrtke JGL d.d. JGL d.d. ne preuzima bilo kakvu odgovornost za poveznice ne mrežne stranice trećih osoba, a osobito ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti njihova sadržaja, odnosno sukladnosti sa zakonom. JGL d.d. ne odgovara za kršenja ili propuste u politici zaštite osobnih podataka trećih osoba.

Iako JGL d.d. povremeno prati ili analizira posjete ovim stranicama, rasprave, razmjene, prijenos podataka, oglašavanje i slično, JGL d.d. nema zakonsku obvezu praćenja posjeta niti daje jamstvo ili pravo prigovora na njihov sadržaj i ne preuzima odgovornost za pogreške, klevete, uvredljive izjave, javne napade, propuste, lažne informacije, opscene, pornografske i vulgarne sadržaje, prijetnje, otkrivanje osobnih podataka ili netočnosti u korisničkim sadržajima na ovim mrežnim stranicama. Korisnicima je zabranjeno postavljanje i distribuiranje materijala i sadržaja koji bi mogli potaknuti ponašanje koje povlači kaznenu i građansku odgovornost ili na neki drugi način krši zakon. JGL d.d. će u potpunosti surađivati s nadležnim tijelima, a u slučaju sudskog naloga otkriti identitet korisnika koji je na mrežne stranice postavio takve sadržaje ili materijale.

U slučaju kršenja uvjeta i odredbi navedenih u pravnim uvjetima korištenja sadržaja na mrežnim stranicama, JGL d.d. pridržava pravo bez odlaganja poduzeti sve potrebne mjere protiv prekršitelja, prekršitelju uskratiti pristup uslugama tvrtke JGL d.d. te u svako vrijeme bez prethodne najave ukloniti sve informacije, podatke i sadržaje koje je postavio prekršitelj. Ako je iz kršenja uvjeta navedenih u uvjetima korištenja sadržaja na mrežnim stranicama proizišla šteta za JGL d.d., JGL d.d. ima pravo prema vlastitom nahođenju od prekršitelja zatražiti naknadu nastale štete.

JGL d.d. može u svako vrijeme i bez najave promijeniti ili ažurirati uvjete korištenja sadržaja na mrežnim stranicama. Budući da su promjene obvezujuće za korisnike, preporučujemo svim posjetiteljima da redovito prate sve promjene uvjeta i odredbi korištenja koje će biti objavljene na ovim stranicama. Registracijom, odnosno otvaranjem korisničkog računa na internetskoj stranici JGL.hr smatra se da je korisnik ove uvjete korištenja u cijelosti pročitao, razumio i s njima se složio. Za tumačenje, primjenu i pravne učinke uvjeta korištenja internetske stranice JGL.hr mjerodavno je pravo Republike Hrvatske, a za sve zahtjeve i sporove koji bi nastali kao rezultat korištenja stranice JGL.hr ili u svezi s njima, stvarno je nadležan sud u Rijeci.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica i zašto?

Privremeni kolačići (Session cookies) – su kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Mi koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.

Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema Vašim navikama. Međutim, temeljem ovako prikupljenih podataka nije moguća identifikacija Vas kao korisnika, a prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

Koriste li se na ovoj web stranici kolačići treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Stoga informacije o zaštiti podataka s kojima ste ovdje upoznati vrijede samo za ovu internetsku stranicu, a zaštitu podataka od strane vanjskih servisa potrebno je provjeriti na njihovim službenim stranicama. Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti

Ova web stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti, to su: Google Analytics. Niti temeljem ovako prikupljenih podataka nije moguća identifikacija korisnika, a prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete zabraniti za svaki servis na sljedećim linkovima: Google Analytics

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/